Sunday, September 11, 2011

Tortionarii

Un regim politic ilegitim si criminal, ca cel comunist impus in Romania dupa 23 August 1944, nu poate rezista decat prin mijloace de forta, barbare, infricosatoare, descurajante. A si demonstrat-o incepand cu 23 August 1944. Teroarea sistematica, de stat, impusa in Romania de tartorii URSS, are consecinte catastrofale inclusiv astazi, la final de an 2011. Varful de lance al regimului comunist au fost tortionarii identificati in persoana unor dementi, iresponsabili, salbatici si agresivi, indivizi abuzati la randul lor de ceea ce psihologul Sergiu SIMION numea, intr-o discutie privata, "tortionarul de familie".

Sergiu SIMION spune ca tortionarul a fost produsul statului comunist, cel mai bun exemplu in acest sens fiind monstruoasa inchisoare de la Pitesti numita de disidentul rus Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn in cartea sa "Arhipelagul gulag  " drept   "cea mai cumplita barbarie a perioadei contemporane ."


Nu e clar daca tortionarul de stat a devenit, cu timpul, tortionarul de familie. Cert este ca tortionarul de familie a fost (sunt convins ca este inca!) modelul dezirabil de   "educatie  "  pe gustul comunistilor si al succesorilor acestora de dupa Dec 1989. Altfel, nu-mi explic de ce in Romania comunista nu exista o reactie din partea autoritatilor atunci cand un copil era torturat (fizic si psihic) de catre proprii parinti (asa cum exista reactii promte in tari civilizate gen Canada). Nu-mi explic, altfel, lipsa de reactie a vecinilor, niste lasi lipsiti de demnitate si discernamant, care nu erau in stare sa ia atitudine in fata acestor bestialitati. Oare nu cumva acestia din urma erau, in mare masura, la randul lor, niste potentiali "tortionari de familie"? Am avut parte de un tortionar de familie care, cu timpul a "format " din "parterenul lui de viata", adica nevasta, un alt tortionar. BATAIA, TORTURA FIZICA SI PSIHICA, AMENINTARILE erau regula in copilaria mea si, destul de trist, in copilaria multora dintre vecinii mei, prieteni si colegi de generatie.

De asemenea, personal nu cred ca   "tortionarul de stat  " a fost inventat de comunisti. El a fost doar instituit de acestia cu puteri depline si pus sa tortureze si sa desfiinteze fizic si psihic elita romaneasca din acea vreme. Sunt convins ca tortionarul de stat a existat si inainte de comunism in Romania. Un argument in acest sens il constituie un interviu de exceptie cu fostul dirijor Iosif CONTA. Fost copil de trupa, CONTA povesteste la un moment dat (in cadrul interviului)  cum era batut in armata, fiind convins ca aceste tratamente erau comandate personal de catre fostul general Ion ANTONESCU.

Modelul "tortionarului de stat  "  este usor identificabil in  "tortionarul de familie " (barbatul dement, alcoolic si iresponsabil care-si bate cu salbaticie copiii si nevasta), tortionarul cazon (care terorizeaza soldatii - am cunoscut multi tortionari cazoni in timpul armatei obligatorii din Ian 1991-Ian 1992), tortionarul civil (prezent in orfelinate, cel care face viata imposibila copiilor institutionalizati). Un rol malefic in perpetuarea tortionarului (de orice fel) il are SI biseria ortodoxa, prin halucinanta expresie  "bataia e rupta din Rai ". Aceasta monstruozitate, evident anti-umana, legitimeaza si incurajeaza tortura la nivelul intregii societati ca fiind un instrument dezirabil de educare. Se mai mira cineva ca biserica si armata (cele mai putin democratice institutii) au fost ani de-a randul pe primele 2 locuri in preferintele romanilor dpdv al credibilitatii?
NO COMMENT!


Mecanismele psihologice ale  "gloatei " sunt de-a dreptul terifiante, aceasta gloata pactizand pasiv cu tortionarul din spaima inconstienta ca la un moment dat ar putea fi ea insasi torturata. ASTFEL, VICTIMA (CEL BATUT, TORTURAT), CADE IN OPROBIUL PUBLIC, mentalitatea colectiva devenind astfel un persecutor intermediar (scrie Ilinca BERNEA in articolul "Sindromul Eva ")


Aceste bestialitati in forma institutionalizata guverneaza Romania inclusiv astazi, in 2011. Ceea ce este dramatic de-a dreptul este nepedepsirea acestor tortionari. Ori, pentru orice minte care poate proba ca este lucida, acest lucru este impotriva oricaror norme de civilizatie. O societate, in speta cea romaneasca, NU POATE FI UNA NORMALA, FUNCTIONALA, DACA NU-SI PEDEPSESTE FOSTII TORTIONARI!!! Ori, orarea ororilor, nu numai ca acesti tortionari nu au fost pedepsiti dupa Dec 1989, dar au fost  "premiati  " cu pensii fabuloase si privilegii de care nici un om simplu, oricat de merituos, nu va avea parte in Romania NICIODATA! Este nu numai dezonorant, dar si o dovada de alienare a societatii, tulburata si anomica, devorata de propriile-i pulsiuni criminale pe care si le exhiba ori de cate ori are ocazia, spre disperarea, frustrarea si groaza celor putini si INCA lucizi si normali.



No comments:

Post a Comment