Saturday, June 18, 2011

Intre ideal si egocentrism sau mersul spre nicaieri

Motto:  "M-am nascut sa darui, sa ma darui, sa lupt si sa ma narui. " - Aron COTRUS


A trai in afara unui ideal inseamna poate, pentru unii, solutia moderna a subzistentei intr-o lume a relativismului axiomatic sau a dogmelor tembele. Totusi, egocentrismul exacerbat al generatiei actuale e semnul mortii unei societati. Chiar daca in anii tineretii suntem cotropiti de idealul utopic, evident mult prea exigent si deci irealizabil, spre maturitate el poate fi redefinit in ideal rational.

Elitele responsabile ale unei societati au trait, luptat, suferit si murit pentru un ideal. Generatia pasoptista, de exemplu, a avut idealul luminarii societatii prin cultura, prin asimilarea valorilor occidentului, prin proprietate si prosperitate. Inconsecventa liderilor pasoptisti si conflictele interpersonale au spulberat insa acest ideal extrem de generos.

Generatia lui Iuliu MANIU a trait, luptat si suferit pentru idealul reintregirii neamului romanesc. Un ideal care s-a concretizat dupa primul razboi mondial. Comunistii i-au multumit lui MANIU cu puscaria si, evident, cu moartea ce avea sa survina in sinsitra puscarie de la Sighet! Frumos ideal, mai tovarasi!


Idealul Miscarii Legionare a fost rezistenta in fata comunismului, a coruptiei politicienilor iresponsabili in frunte cu Carol al II-lea, Armand CALINESCU sau I.G. DUCA si a indobitocirii majoritatii romanilor prin saracia endemica si analfabetismul corora le-au cazut victime. Oameni de onoarea, forta morala, acuitatea intelectuala si dorinta de a reusi a lui Constantin IULIAN sunt pe cale de disparitie in Romania anului 2011.

Romania egocentrica si  fara ideal - iata visul de aur al oligarhiei plutocrate, iresponsabile si atemporale care conduce astazi tara spre nicaieri!

No comments:

Post a Comment