Saturday, July 23, 2011

Paradigma

M-as bucura ca, intr-o buna zi, mai toti oamenii sa fie in stare sa puna in aplicare un proverb american care, pana la urma, reprezinta o paradigma a societatii americane:" ...daca te inseala un om (o data) sa-i fie rusine....daca te inseala a doua oara....sa-ti fie rusine". Decent. nu?

Ei bine, neamul in care m-am nascut (fara sa-mi doresc asta, fara sa cer cuiva acest favor) a imbratisat de-a lungul timpului paradigma crestina a "obrazului intors a doua oara pentru a fi palmuit". Masochista si fara sens aceasta atitutinde.

Acum....comparati cele 2 paradigme....si, in acelasi timp, comparati cele 2 societati. Cu toate realizarile si ratarile, cu toate lasitatile si atitudinile onorante. Sesizati diferentele dintre New York si Silistea Gumesti (Teleorman), dintre Bucuresti si Breckenridge (TX). dintre Dacia Logan si Cadillac XTS, dintre Harvard University si Universitatea Spiru Haret.

Succes!

2 comments:

 1. Am primit pe e-mail adresa blogului şi "răsfoindu-l" în mare, am văzut acest articol.Nu de aici apare diferenţa dintre america şi restul lumii.Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie foarte simplu.Vă aflaţi în trei situaţii concrete.Faţă în faţă cu un alt om.Prima situaţia, el are un pistol în mână, dvs aveţi...nimic.A doua situaţie, dvs aveţi un pistol în mână, el nu are nimic. A treia situaţia, amândoi aveţi câte un pistol în mână. În prima situaţie s-au aflat şi se află cetăţenii din toate statele lumii.A doua situaţie se găseşte în statele africane şi în cele arabe.Iar cea de a treia situaţie, s-a găsit şi se găseşte în statele unite.Adică situaţia cea mai corectă.Pentru că una este să te mintă cineva cu un pistol în mână, şi alta este situaţia când, ai şi tu pistol.Atunci nu prea mai are curaj celălalt să te mintă, pentru că îşi riscă viaţa.Nu puteai să faci politică pe abureală în america, acum 150 de ani, să te duci să minţi nişte oameni care aveau la brâu căte un Colt sau două şi în mână o carabină Winchester.Este logic şi la mintea cocoşului.Din această cauză este america unde este. Că acum cei din NWO, fac scenarii, trimiţând oameni hipnotizaţi sau condiţionaţi să omoare oameni, pentru a se crea un curent contra posesiei de arme de către cetăţenii americani, este altă poveste.Până nu se vor lua armele de la cetăţeni din state, nu se va putea trece la sclavie totală pe planetă.În momentul când vei auzi în mass-media că s-a dat legea la americani, ca cetăţenii să nu mai poată poseda arme de foc, atunci e momentul când noi pământenii ne putem plânge soarta, pentru că vor urma zile de iad, vom fi sclavi marcaţi pe viaţă.Aşa că din păcate, acesta este adevărul democraţiei şi libertăţii din state.Păi dacă Băsescu nu mai iese în public că îi este frică de huiduielile oamenilor, cam cum credeţi că ar reacţiona dacă românii ar avea liber la arme de foc?!Ar mai fi existat aceşti politicieni de cacao în ţara noastră?!Credeţi cumva că acel om care s-a aruncat în parlament, dacă avea armă, mai făcea acest lucru?!

  ReplyDelete
 2. @ Doru DASCALU

  Interesanta ipoteza dvs, numai ca realitatea va contrazice putin. Prea putin mai conteaza azi cate arme au americanii "de rand". Minciuna, in primul rand cea oficiala, exista. E o poveste lunga iar concluziile ei nu sunt neaparat cele asteptate.

  Cateva detalii aici http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

  In ce priveste paradigma la care faceam referire...ar fi extraordinar daca ea ar fi insusita si aplicata DE CAT MAI MULTI OAMENI. De la nivel micro-social ea s-ar propaga la nivel macro-social si, ma incapatanez sa cred, societatea (inclusiv cea americana) ar arata cu totul altfel.

  Din pacate, chiar proverb american fiind, el este departe de a fi insusit de MAJORITATEA AMERICANILOR.

  Destul de trist...

  Cat priveste Romania, ma intreb cand vor intelege romanii ca cei care au condus Romania in cei (aproape) 22 de ani de dupa Dec 1989....SUNT ROMANI! S-au nascut, crescut, au invatat si s-au socializat IN ROMANIA! Nu sunt extraterestri, SUNT ROMANI! Tot romanii, de-a lungul acestor (aproape) 22 ani...I-AU ALES!

  Sa le fie de bine! Se merita reciproc!


  ps sclavia de care vorbiti a fost instalata deja; ea se refera la "outsourcing"-ul pe care il promoveaza plutocratia americana spre interesul propriu. iata aici http://www.youtube.com/watch?v=Tq1zpHF0J04 confirmarea din partea unui om "din interiorul sistemului".

  ReplyDelete