Sunday, November 21, 2010

Cand omul spurca locul...

...dar locul are atat de multe de oferit....dezastrul se cheama Africa sub-sahariana, marasmul vorbeste portugheza in America de Sud, neantul amoral se instaleaza in "cornul Africii" iar monstruozitatea nu are limite in Orientul indepartat!

Ce folos ca Sudanul este a 10-a tara din lume ca suprafata...iar resursele de petrol sunt enorme ("doar" 520.000 barili/zi/in prezent se extrag in aceasta tara.....) daca conflictele tribale (vezi criza de la Darfour) au ucis peste 200.000 de mii de oameni? Ce folos de darnicia pamantului....daca actualul presedinte Omar al-Beshir este acuzat de catre TPI de genocid si crime impotriva umanitatii? Cui folosesc, pana la urma, enormele resurse naturatle ale acestei tari bantuite de dementa iresponsabila a unor bipezi cu pretentia de oameni?

Ce sansa au (inca) cei aproape 160 de milioane de nigerieni sa eclipseze cele mai puternice natiuni ale lumii...prin binecuvantarea care se cheama Bonny Light (considerat cel mai bun petrol brut din lume)...?
Ce pacat ca oligarhia dementa ce se perpetua la conducerea Nigeriei nu exploateaza corect aceasta mana cereasca...iar "talpa" acestei populatii impresionante musteste inca in obscurantism si superstitii inimaginabile pentru sfarsitul de an 2010...

Ce folos ca plajele din Rio sunt atat de frumoase....ca luxul si infrastructura din down-town Sao Paolo iti "taie respiratia"....daca la periferia frumosului Rio cea mai mare groapa de gunoi din lume este "mainland"-ul atator suflete pierdute...

Sa mai continui?
No comments:

Post a Comment