Thursday, November 25, 2010

Dreapta rumaneasca - intre "self sufficiency" si revolta inginerilor

Recenta dezbatere pe tema "Reperele intelectuale ale dreptei romanesti" a scos inca o data la iveala (mai era nevoie oare?) frustrarile, atavismele, isteriile ireconciliabile, pana la urma...nebunia societatii romanesti. Care, iata, si la nivel "intelectual", nu poate functiona decat ca o troaca. Laturile sunt mai fine, atacurile mai rafinate, dar laturile sunt aceleasi.
Si...vorba proverbului..."daca te amesteci in laturi...te mananca porcii".

Schimburile "cordiale" dintre Bogdan BALTAZAR (care, fie vorba intre noi, are dreptatea lui cand vorbeste de elitism si de complexul umanistilor fata de realisti - economisti, ingineri, sau ce or mai fi -) si Teodor PALEOLOGU (iertati-ma, un cabotin frustrat, complexat si "self sufficient" pana peste urechi) sunt de toata jena, de toata greata si de tot rahatul.

Pai...dragi tovarasi si pretini "de dreapta", las la o parte anacronismul unei astfel de dezbateri in conditiile in care, asa cum spunea si Lucian BOIA in "Mitul democratiei"...distinctia dreapta-stanga nu-si mai are sensul astazi in Occident...Insa daca "intelectualitatea rumaneasca" nu poate functiona decat (cu diferentele de rigoare) cu "ba pe-a ma-tii", atunci nu vad de ce il mai blamati pe un cioban agramat ajuns europarlamentar (George BECALI), de ce va mirati de marasmul in care a ajuns Romania si de ce va intrebati (ipocrit) "ce e de facut"?

Asa "elite", asa popor...asa popor...asa situatie!

No comments:

Post a Comment