Tuesday, November 23, 2010

Republica Schizoida North Korea

Daca epoca moderna a reusit sa aduca evolutii remarcabile in planul stiintei (celulele stem) si tehnologiei (Internet, iPhone, iPad, iPod, etc...)...iata ca unii se incapataneaza sa demonstreze ca e posibila si o republica schizoida, in care circul dinastiei Kim (aflata la putere de mai bine de 50 de ani) tine (oare?) loc de foame, frig, haine, de....pana la urma, baza piramidei lui Maslow.
Nu mai vorbim de varful piramidei...pentru saracii nord-coreeni...lumea se reduce la ode si spectacole omagiale in cinstea conducatorului suprem...

Pfuuuuuu...am trait si eu (la alte dimensiuni, evident) binefacerile (cu forta) ale unui regim comunist dement si criminal. Corea de Nord se straduieste sa fie campioana mondiala (oare nu s-ar putea inventa un astfel de concurs???) la concursul "cea mai schizoida tara din lume"!
Sigur, recentele provocari ale nordului nu sunt altceva decat disperarea castei militare care nu mai poate de foame (oare cum or indura foamea oamenii simpli???) si simte ca, provocand sudul, exista sanse ca regimul dement de la Pyongyang sa se duca dracului! Ar fi si cazul, nu?

Ramane de vazut cum va reactiona sudul. Pacat insa ca in toata aceasta nebunie mor oameni nevinovati. Cand, de fapt, unificarea (vom asista in curand la ea???)  s-ar fi putut face pasnic...in beneficiul evident al schizoizilor din nord!


 PS Pare amuzant clipul asta cenzurat de televizuina nord-coreeana, dar spune multe despre ce se intampla in nordul peninsulei!
Parerea mea...
:)






No comments:

Post a Comment