Monday, August 1, 2011

Absurdistan

Cei care sustin un proiect faraonic, de-o megalomanie care umileste psihopatologia prin simpla-i manifestare aproape incomprehensibila, sunt nu numai niste ipocriti jalnici dar si niste inconstienti.

In conditiile unei crize economice feroce care a gasit Absurdistanul romanesc, evident, complet nepregatit, iresponsabilii care mimeaza guvernarea tarii (spre ce? unde?) sunt dispusi sa aloce 600 de milioane de EURO (estimare aproximativa) pentru o aberatie obscurantista numita pompos si neavenit "catedrala mantuirii neamului".

Si asta in conditiile in care INCA sunt romani care "castiga", in regim de sclavie moderna absoluta, 150 EURO/luna; in conditiile in care situatia din spitale e dezastruoasa, invatamantul preuniversitar si-a dat masura marasmului la ultimul examen de Bacalaureat; in conditiile in care infrastructura rutiera tarii e o gluma proasta, cea feroviara a ramas la nivelul anilor '60 iar aeroportul "international" Timisoara e un cotet jalnic...

Absurdistanul european n-are nici o legatura cu anul calendaristic/istoric 2011. Obscurantismul ideilor ce strabat, aleator, capetele bipezilor dintre Dunare si Marea Neagra nu depaseste anul 1011. Degeaba sunt premianti unii tineri la olimpiadele internationale, ei vor migra spre universitati din "top 100 universities" si , mai apoi, spre laboratoarele de varf ale multinationalelor. Degeaba exista Internet...daca jumatate din urmasii sclavilor rumani din Tara Romaneasca se caca in spatele casei, intr-o groapa sapata nu departe de fantana din care beau apa.
Degeaba scriu eu aceste randuri, ele nu vor ajunge la incomprehensibilele fete de babe care se tarasc in genunchi sa pupe mana unor dezaxati, farisei cu vile, sarlatani cu Mercedes S65 si sa-si lase saliva pe icoane ce idolatrizeaza suferinta si legitimeaza abuzul.

In Republica Schizoida Romania, biserica e mai importanta decat Parlamentul, barfa in fata blocului e mai de pret decat onestitatea, sapunul si apa calda curenta sunt INCA mari necunnoscute, alcoolul nu lipseste NICIODATA din meniul zilnic, prostia a ajuns virtute, virtutile adevarate sunt pentru prosti, manelistii castiga mai mult decat un profesor universitar, cainii vagabonzi (deveniti intre timp "comunitari") sunt mai pretuiti decat copiii strazii.

In aceasta halucinanta realitate, sora buna cu anomia, nepoata delirului si verisoara primara a schizofreniei pana si psihiatrii au probleme serioase de discernamant!

De restul...ce sa mai spunem?
Mai poate fi spus ceva?

NO COMMENT!

2 comments:

  1. "România zilelor noastre este o construcţie făcută printr-o astfel de muncă. Un castel rudimentar din chirpici, făcut doar pentru a fi făcut. Muncim pentru lucruri mărunte. Avem ambiţii personale mici, de cele mai multe ori obscure sau meschine. Nu înţelegem că ceea ce clădim este casa noastră, nu a altcuiva. Prezentul sau viitorul nu se află într-o bucată de clădire, o remorcă cu grâu sau o bucată de ziar. El se află în fiecare din noi. Clădind o stradă, construind o piesă de maşină sau lucrând la o parte a unui soft, avem impresia că o facem pentru altcineva. Total greşit! Toate aceste lucruri alcătuiesc casa noastră. Locul în care trăim. Şi, dacă se va întâmpla să fie pusă în pericol, va cădea la prima adiere. Pentru că a fost clădită din silă. Şi, odată cu ea, prezentul nostru şi viitorul copiilor noştri."

    ReplyDelete
  2. @llonely

    Minunat spus! Mare dreptate are cel care a scris aceste randuri. Putini sunt cei care INTELEG si, mai ales, PUN IN PRACTICA cele spuse in acest comentariu.
    Pacat...

    ReplyDelete