Saturday, November 12, 2011

Italia...dupa Grecia, dar mult inaintea ei!

Ma mira ce se petrece in prezent cu economia Italiei, Cu siguranta e foarte greu sa ajungi la competitivitatea economiei germane, dar italienii nu sunt chiar in situatia grecilor.
Industria auto e destul de puternica (cine nu a auztt de un Maserati Quattroporte?), sunt primii in lume in ce priveste multe instrumente muzicale (ma refer DOAR la acordeoanede departe cele mai bune din lume – viori sau instrumente de suflat – saxofon – ), aproape ca nu-i intrece nimeni in industria modei (Bvulgari, Laura Biagiotti, Armani, Steffano Gabbana cu “Dolce & Gabbana”. etc…) plus ca turismul aduce foarte multi bani! Nu mai spun de productia de mobila!
Sa mai adaug ca sunt specialistii nr 1 in lume ln industria de paste fainoase?
:)

Hm, e ceva ciudat cu Italia, sincer nu cred ca problema e a competitivitatii.
Chiar nu cred…

La specializarile de mai sus as putea adauga una: specialistii nr 1 in lume in MAFIE! Ori aici…cred ca si-au pus singuri bomboana pe coliva! De la Roma in jos, trecand prin Napoli (fieful mafiei) si ajungand la capatul de linie numit Palermo, infractionalitatea economica a mafiei italiene face ravagii: evaziune fiscala de proportii cosmice, taxe de protectie de proportii astronomice, plus teama cvasi-generalizata a oamenilor de afaceri (italieni sau “stranieri”) de a investi in “jumatatea de jos” a tarii!
Stiu ei de ce….:)

Italienii trebuie sa-si faca o curatenie generala acasa. Vad ca mafiotul nr 1 – Berlusconi – si-a inaintat demisia. Raman, insa, ceilalti…Multi…foarte multi!
:(

No comments:

Post a Comment