Wednesday, October 10, 2012

Malthusianismul, antropofobia si Clubul de la Roma

Marilor criminali ai secolului XX li se face o mare nedreptate. Sunt demonizati disproportionat in raport cu alte minti criminale, care insa au ajuns la incredibilul privilegiu de a fi studiate in universitati ca mari constiinte intr-ale economiei si demografiei.

Este, printre altele, cazul lui Thomas MALTHUS , antropofob de profesie si apostol al apocalipselor economice determinate de cresterea, nu-i asa, periculoasa a populatiei. De minti apocaliptice nu duce lipsa umanitatea dovada ca scenariile se diversifica de la o epoca la alta, in ciuda faptului ca viitorul de incapataneaza sa le dribleze cu maiestrie si sa fie, vai, complet diferit. Insa de minti criminale care, culmea, sa capete si statut de celebritati studiate pe bancile universitatilor...chiar nu credeam sa mai avem parte.

Malthusianismul acestui "Thomas - cap de fier"  este, dincolo de o sinistra ipocrizie (MALTHUS a avut 3 copii) si o dovada crunta de antropofobie. Teoria "demografului" englez nu este altceva decat proiectia propriilor lui spaime antropofobe, altoite pe o personalitate de un egocentrism exacerbat evident, trecut cu mult de granitele extrem de labile dintre normalitate si patologie psihica. Nu trebuie sa fii un umanist obtuz ca sa realizezi ca orice proiect de reducere/control/limitare a populatiei este, dincolo de orice pretext pesudo-umanist, un act criminal in toata regula. Daca inspaimantatul MALTHUS ar fi crezut cu tarie in aceasta monstruozitate propusa in lucrarea  An Essay on the Principle of Population cu siguranta nu ar fi fost atat de activ in ale procreatiei. Ca sa nu mai spun ca propunerile lui la "abstinenta sexuala" a cuplurilor...pana la momentul in care, nu-i asa, vor fi capabile dpdv economic sa creasca un copil (sau mai multi) sunt nu numai comice dar si grotesti pana la ultimul spermatoxoid.

Ce nu a inteles MALTHUS (nici nu cred ca avea cum, avand in vedere precaritatea cunostintelor privind demografia la acel moment) este ca populatia poate fi reprezentata ca un sistem, cu "intrari" (adica nasteri), cu "iesiri" (adica decese) si cu o infinitate de variabile care le determina pe acestea 2 (infertilitate, mortalitate infantila, morbiditate ridicata, catastrofe naturale ce provoaca sute de mii de morti intr-un timp scurt, epidemii, razboaie, accidente, homosexualitate, fenomenul de imbatranire a populatiei - o adevarata plaga sociala astazi -,, etc...). Trebuie sa fii mai paranoic decat toate serviciile secrete luate laolalta si mai grandoman decat toti oltenii astfel incat, aidoma lui MALTHUS, sa-ti imaginezi ca poti controla toate variabilele care determina, pe un teritoriu dat si pe o perioada de timp data, evolutiile demografice in sensul cresterii populatiei. 

Dar iata ca istoria ma contrazice si ca, cel putin in 2 situatii "post-malthusiene", ideile trogloditului englez sunt perpetuate in contemporanietate. Este vorba de Clubul de la Roma si de guvernul Chinei. Aparent fara vreo legatura una cu cealalta, cele 2 entitati si-au propus (sub sinistrul pretext al dezastrului provocat de o eventuala crestere a populatiei ce ar determina, vai, o criza fara precedent a resurselor naturale) sa propovaduiasca (unii la scara mondiala - Clubul - cilalalti la scara locala - guvernul Chinei - ) limitarea cresterii populatiei. 

Si unii...si altii ...au dat-o in bara urat de tot. Primii, Clubul de la Roma, a propovaduit, inca de acum vreo 40 de ani, o apocalipsa energetica datorata, (cum altfel???) cresterii populatiei, si, implicit, cresterii consumului de resurse (in special petrol, gaze naturale, carbune). "Opriti cresterea economica" - behaiau cornutele cu patalama din incinta Clubului, caci de nu, vom ramane fara pentrol, gaxe naturale, carbune, produse agricole,, etc...Uite ca au trecut vreo 40 de ani de la versetele lor apocaliptice...si NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC nu pare sa semene cu spaimele lor obscurantiste.

De cealalta parte, tovarasii comunistoizi chinezi, prin monstruoasa politica a "copilului unic" si, mai mult, printr-o paradigma ancestrala care valoriza baiatul in detrimentul fetei....se trezesc acum, in 2012, ca au vreo 30 de milioane de barbati "in plus" fata de femei (cel putin pe esantionul de varsta 0-35 de ani!), barbati care ori vor emigra in cautare de consoarta...ori isi vor face laba toata viata!!! Pentru ca alta varianta....nu vad! Ah, ar mai fi una, dar nu stiu cat de agreata va fi de tovarasii de la Beijing: sa si-o traga in cur. 

Ceea ce eu, unul, le-o doresc atat celor din Clubul de la Roma cat si deontologilor de la Beijing impreuna cu toate capetele elicoidale gen Thomas MALTHUS care INCA mai cred si propovaduiesc aceste idei criminale.

1 comment:

 1. altfel spus, resursele ajung pt orice numar de oameni (1).
  iar numarul oamenilor nu poate fi controlat (2).
  si daca totusi ar fi controlat, atunci ar fi un act criminal (3).
  1 e true pentru ca inca avem resurse.
  2 - pentru ca e foarte complicat.
  3 - persoanele virtuale pot fi omorate
  great, keep up the good work!

  ReplyDelete