Monday, March 7, 2011

Gura pacatosului adevar graieste!

"Iti trece dorul de democratie cand vorbesti 5 minute cu un votant" spunea franc, cinic si evident dezamagit, fostul Prim-Ministru britanic Winston CHURCHILL incercand sa dreaga busuiocul apoi, cu un alt citat:"...democratia este un sistem foarte prost dar nu cunosc altul mai bun."

Cele 2 celebre citate (se) completeaza si contureaza personalitatea si cultura unui om politic de exceptie.
Nascut intr-o familie aristocratica, CHURCHILL avea sa se bucure de o educatie pe masura. Asta nu i-a dat insa glazura fals diplomatica a politicienilor actuali, farisei si incompetenti, ci mai degraba franchetea si justetea unor rationamente care se pot proba SI astazi fara nici o problema.

Daca CHURCHILL, care a preluat conducerea guvernului britanic intr-un moment critic pentru Marea Britanie ca dealtfel si pentru toata lumea - al 2-lea Razboi Mondial -, a avut curajul nebun de a-l tine prizonier pe toata durata razboiului pe Rudolf HESS (adjunctul lui HITLER)...ce mai ramane de spus privind personalitatea acestui om?

 "Gura pacatosului adevar graieste" spune un proverb romanesc. Daca stau sa analizez "profilul" alegatorului roman in 2011...nu pot decat sa-i dau dreptate pacatosului britanic.

No comments:

Post a Comment