Friday, January 28, 2011

DE JURE vs DE FACTO

DE JURE, Romania are un regim politic democratic. Este stat de drept, tara membra cu drepturi depline in UE si NATO. La prima vedere, destul de onorabil...
DE FACTO, Romania nu a iesit din Evul Mediu, fiind feuda unor papagali parveniti gen Ion TIRIAC, G.C Paunescu, SOV, Dinu PATRICIU, Dan VOICULESCU et comp. Pentru acesti papagali parveniti, legea este un enunt penibil cuprins intr-o denumire si mai penibila numita "act normativ".
Daunazi, unul din parvenitii de mai sus, Ion TIRIAC, si-a defulat instinctele criminale pe feuda lui de la Balc, omorand ca un las si cacacios 100 de mistreti. Nu singur, ci impreuna cu alti papagali parveniti de provenienta occidentala. Si asta...nu oricum, ci inghesuind patrupedele intr-un tarc! Si pentru CA CAlitatea de feudal al lui Ion TIRIAC sa fie mai stridenta, la finalul masacrului a invitat un fost mare naist, actualmente un jalnic falit parasit de orice demnitate, care a avut sarcina sa-i distreze putin pe feudali.
NO COMMENT!


DE JURE, Romania tinde (cel putin declarativ) spre tarile civilizate.
DE FACTO, Romania ramane doar cu declaratiile si cu peisajul dezolant si criminal al ghetourilor bantuite de cainii vagabonzi, rebotezati acum mai bine de 10 ani "comunitari". Recent, o femeie a murit in urma muscaturilor unor caini vagabonzi. Unde? In superba capitala a tarii, Bucuresti! Halal civilizatie...in debut de an 2011! Tot despre gradul de civilzatie al romanilor, aceste imagini vorbesc de la sine!


DE JURE, institutia prin excelenta in care ONOAREA trebuie sa primeze este Armata Romana.
DE FACTO, aceasta institutie si-a pierdut orice bruma de onoare si credibilitate. Scurtele povestiri/amintiri ale fostilor soldati la acest articol ma scutesc de orice comentarii.


DE JURE, Romania tinde sa ocupe un loc onorabil in cadrul Spatiului Schengen.
DE FACTO, coruptia generalizata da dreptate Frantei si Germaniei sa se opuna acestui proces.


DE JURE, criza cea mai grea ce bantuie astazi Romania (ca dealtfel o buna parte din tarile lumii) este criza economica.
DE FACTO, cea mai grava criza in care Romania balteste este criza morala. Poate ca acest articol va spune mai multe in acest sens. Evolutiile (mai bine zis involutiile) ultimilor 21 de ani ma fac sa cred ca aceasta criza nu are rezolvare.

No comments:

Post a Comment