Wednesday, January 5, 2011

Justitia romana a facut caca in pantaloni

Desi a implinit recent 21 de ani de cand are sansa sa-si demonstreze profesionalismul si aplecarea spre dreptate, justitia romana a facut (nu e prima data!!!) caca in pantaloni! O aplicare a unei sentite judecatoresti privind (re)punerea in posesie a proprietarului de drept a devenit un circ grotesc! Si asta...pentru ca tanti justitia, prin reprezentantii ei incompetenti, lasi si corupti a facut caca in pantaloni in fata unui mincinos patologic, a unui pupincurist jalnic si a unui produs sustinut de borhotul Securitatii si scos "la inaintare" in 1990 de Petre ROMAN si Ion ILIESCU pentru a face (ce altceva?) albie de porci partidele istorice.
Proiectul VC-ului TUDOR s-a intors, treptat dar sigur, impotriva celor care l-au zamislit, tribunul comportandu-se ca la o vanatoare de hermeline si aruncand cu fecale peste tot/toti/toate.
Faptul ca justitia romana a facut caca in pantaloni SI in ceea ce-l priveste pe Ion ILIESCU nu mai e o surpriza.

Sfincterele justitiei romane au fost tot timpul relaxate in acesti 21 de ani, motiv pentru care armate intregi de sarlatani, de la fosti ministri si functionari de stat....la gainari de factura nationala care s-au imbogatit pe spatele prostilor creduli si-au vazut bine-merci de treaba in libertate, sfidand cu aroganta legea, bunul simt si orice referire la statul de drept!
Se mai mira cineva ca cetateanul de rand nu mai are incredere in justitie?

Pentru justitia romana, plina de fosti turnatori, securisti, incompetenti, corupti, chiar mafioti...nu celeritatea actului de justitie a fost o prioritate, ci imbogatirea rapida si prin orice mijloace. Pentru papagalii pestriti in roba nu puterea precedentului conteaza (dreptul romanesc habar nu are de asa ceva si nici nu foloseste precedentul judiciar ca izvor de drept), nu actiunea ferma impotriva fenomenului infractional care a tuns sute de miliarde de dolari in 21 de ani...Nu, ceea ce a contat si conteaza este protejarea intereselor mafiote si imbogatirea prin orice mijloace!

In cu totul alte circumstante, VC-ul TUDOR ar fi fost acuzat imediat de cele 4 infractiuni de care se face vinovat:
obstructionarea justitiei (art. 270 CP), ofensa adusa autoritatii (in speta unui reprezentant al autoritatii judecatoresti in persoana executoarei – art. 238 CP), insulta (art. 205 CP – a injurat in public un reprezentant al autoritatii judecatoresti) si uzurpare de calitati ofitiale (prin decredibilizarea publica a puterii judecatoresti reprezentate de executoare – paharul cu apa aruncat in fata – art. 240 CP).

Intr-o cu totul alta lume, unde justitia isi merita statutul si roba, unde oamenii care o slujesc stiu care le este menirea, papitoiul national ar fi fost arestat imediat. Ca sa nu mai spun ca, intr-o tara ca SUA sau Canada...ar fi riscat sa fie chiar impuscat daca si-ar fi permis sa agreseze un functionar judecatoresc asa cum a facut-o in Romania!

Justitia romana trebuie sa-si spele toti pantalonii in care a facut caca in ultimii 21 de ani! Fara un astfel de gest, urmat, evident, de actiuni hotarate, legale si legitime atat impotriva propriilor infractori din "sistem", cat si impotriva oricarei alte persoane ce-si permite luxul de incalcare grava a legii...roba va deveni un costum inutil, caraghios si ridicol....iar Romania o tara fara nici cea mai vaga urma de stat de drept!

2 comments:

  1. Fain zis Dorule::)) Bucurate ca nu mai esti in Ro si lasa-i sa se mince intre ei, noi deaici sintem prea ocupati sa ne mai pierdem vremea si gandurile cu ei:) De-aia am plecat nu, din cauza...? So why should we go back to the old... ?

    Alko;)

    ReplyDelete
  2. Rad si pling. Rad!

    Jerry Springer ar trebui sa faca un show in Ro
    :-)))

    ReplyDelete