Thursday, February 2, 2012

Salvati musca de cacat!

"Traim vremuri de-mpliniri marete" - suna glorios, acum vreo 25 de ani, unul dintre cele mai penibile, mai schizoide si mai grotesti sloganuri pe care ceausismul l-a creat, ajutat, evident, de propaganda oficiala, strans unita in jurul "comandantului suprem".

Nu m-as jena sa folosesc acelasi slogan, cu aplicare universala insa. Pentru ca, dragi tovarasi si pretini, sunt convins ca si astazi, in debut de 2012, "traim vremuri de-mpliniri marete".

Traim epoca salvationismului mondial, mana in mana cu epoca apocalipselor amanate, consumate doar in mentalul colectiv (al unei lumi alienate) sau individual (al unor nebuni netratabili). Peste tot si la tot pasul, pericolele si neobisnuitul ne pandesc sa ne dea la gioale. Peste tot, apocalipsele ne asteapta, nu de alta...dar sa ne arate ele...ca a venit vremea "schimbarilor radicale". Ori, cred ca va este clar, aceste schimbari radicale, novatoare si aducatoare (cum altfel???) de progres si bunastare...nu pot fi puse in practica decat distrugand (total sau partial?) actuala lume, evident nedreapta, parsiva si plina de nenorociri.

Salvationistii nu se lasa mai prejos decat apocalipticii. Ei vad/simt/miros pericole la tot pasul. De care, nu-i asa, vor sa ne salveze. Preferatele lor sunt animalele...in frunte cu ursul polar. Saracele animale...sunt in pericol! Tot timpul si dintotdeauna! Sunt, saracele, hartuite de om! Si de actiunile lui "nesabuite" impotriva "mother nature".

Ei bine, asa nu se mai poate! Eu nu mai suport aceasta discriminare ordinara! Nu se mai poate tovarasi "eco-nazis"! Eu nu inteleg de ce doar ursul polar e in pericol....si nu si varanul de komodo! Pe care, vai, unele dezaxate au ajuns sa-l pupe in bot. paralizate de ingrijorare ca sinistra reptila ar putea "sa dispara" din cauza, (cum altfel???) incalzirii globale/climate chantge!!! Dramatic, nu?

Nu mi-e clar de ce soholanii din New York, soarecii din Montreal sau paienjenii din Sydney nu merita acelasi tratament? Ei de ce nu ar fi "in pericol de extinctie"? Curat murdar, tovarasi! Se poate sa discriminati sobolanii din New York, aceste blajine animale "de pe langa casa omului" in detrimentul ursului polar? Pai soarecii din Montreal de ce nu ar fi in pericol?

Merg mai departe...Da' musca de cacat ce are tovarasi? Ea nu e in pericol de extinctie? E frumoasa, e verde (culoarea voastra preferata!!!) si, ma scuzati, mananca si ea putin cacat!
Poate ca gaseste ceva nutrienti in cacatul ala....

Dar voi, salvationistilor, ce gasiti la cacatul pe care-l mancati zilnic??? Va spun eu ce gasiti! Gasiti bani multi din fonduri guvernamentale, bani de pe spatele pulimii platitoare de taxe (din ce in ce mai mari si din ce in ce mai inutile!). Strategia voastra e infinit mai parsiva decat a unei muste de cacat! Ea...mananca la propriu! Voi...mancati la figurat...pentru ca mai apoi, sa stoarceti sume enorme! Strategia e pe cat de parsiva...pe atat de obscurantista!

Fraierii platesc taxe, smecherii le colecteaza! Nu inainte insa de a-i speria puternic pe fraieri pentru ca, mai apoi, sa-i tasxeze!
Pai sa nu admiri, in atari conditiuni, frumoasa musca (verde) de cacat...in detrimentul mancatorilor de cacat?

Am dreptul sa fac si eu o astfel de discriminare, nu?

No comments:

Post a Comment